Joana Demestre. ART & ARTTERÀPIA.
artterapia, artterapiabcn,arteterapiabcn, waldorf, antroposofia, artesaludable, cancer, malaltiescronicas, artterapiaantroposificabcn,arteterapiaantroposoficabcn,artterapiabarcelona,arteterapiabarcelona,arteterapiaantroposificabarcelona,artterapiaantroposoficabarcelona, arteterapia, artterapia, escultura, dibujo, joana demestre,pigmentos, acuarelas, barro, dibuix, fang, pigments, artbarcelona, escultures, sculpture, esculpturebarcelona, sculpturespain, esculturaespaña, madera, woodcarving,arteenmadera, esculturasmadera,esculturasregalo, esculturasvitral, vitral, vitrall,
22397
post-template-default,single,single-post,postid-22397,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Transformació d’una planta

 

Aquest trimestre passat en les sessions d’artteràpia una dona va fer un exercici d’artteràpia preciós.
Feia molt poc temps que s’havia mort el seu pare i li vaig proposar fer l’exercici de la Transformació d’una planta o d’un abre, desde que es llavor fins a que mor.
Es un exercici molt bonic de fer sobretot en casos de pèrdua d’una persona estimada com pot ser una mort o una separació de parella.

 
Es treballa posant pigments de colors en pols amb les mans sobre el paper, deixant-los lliscar. En cada sessió setmanal es fa un dibuix i s’experimenta a través de la forma i del color.

 
Poden sortir coses que diuen com esta la persona en aquell moment i que vivencia i pot transformar. A través de l’art i del color no hi ha engany, surt l’essencia,
NOMÉS CAL ESCOLTAR-HO.

 
Ella diu:
” …. A cada sessió allà estava jo amb la meva amiga arterapeuta Joana. Quan em posaves el paper i els pigments a l’abast sentia com les mans no podien més que començar una dança que impregnava de colors i formes el blanc intents del full, era un no pensar on tot fluia fins que arribava a port amb un dels regals més bonics que ens podem fer: la nostra petita obra d’art que sanadora i reconfortant em retornava tot allò que portava dins.
Una bonica experiència molt recomanable, gràcies Joana per compartir el camí i donar-li forma en totes les seves dimensions. T’estimo ….”

 
Jo contesto:
  “Gràcies per el teu escrit, m’ha arribat al cor. Per a mi ja ho saps ha sigut un treball molt especial i l’he disfrutat molt!”

 

Transformació d’una planta. en 8 passos, 1 per semana. 2n trimestre 2017