Arxius de Escultures - Joana Demestre
Joana Demestre. ART & ARTTERÀPIA.
artterapia, artterapiabcn,arteterapiabcn, waldorf, antroposofia, artesaludable, cancer, malaltiescronicas, artterapiaantroposificabcn,arteterapiaantroposoficabcn,artterapiabarcelona,arteterapiabarcelona,arteterapiaantroposificabarcelona,artterapiaantroposoficabarcelona, arteterapia, artterapia, escultura, dibujo, joana demestre,pigmentos, acuarelas, barro, dibuix, fang, pigments, artbarcelona, escultures, sculpture, esculpturebarcelona, sculpturespain, esculturaespaña, madera, woodcarving,arteenmadera, esculturasmadera,esculturasregalo, esculturasvitral, vitral, vitrall,
9
archive,category,category-esculturas,category-9,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Escultura de l’estrella de 5 i pentàgon

 

Aquí va el procés de la última escultura que he fet.
Consta de una part feta de vitrall i una base de fusta.
Busco la transpàrencia i les sombres dels colors dels vidres amb la solidesa i densitat de la fusta, jugant amb la geometria sagrada i la seva simbologia.

 

Trio els colors del vitrall, amb un ordre i equilibri.

 
,

 

La forma del vitrall és una estrella de cinc puntes inscrita dins d’un pentàgon i aquest dintre de una circumferència.

 

 

Tallo la fusta de pi melis i i la rebaixo per a fer la base de l’escultura.

 

 

Tenyeixo la base amb nogalina per unificar el to de la fusta amb els colors dels vidres del vitrall, després li passo un protector de la fusta i cera d’abella per l’acabat final.

 

 

Escultura acabada i entregada!!
Foto de Luumkab
 

 

Continue Reading

Escultura i Vitrall

 

Des de que vaig començar amb fer escultures sempre volia posar color a la fusta, tenyir-la i crear tons nous… amb el temps he anat veient que la fusta no sempre és amiga dels colors i que no es el mateix llenguatge que el que pot ser un dibuix o una pintura.

 

Fa un parell d’anys vaig pensar que seria bonic unir escultura i vidre, la presència i solidesa de la fusta amb la transperència i el color del vidre, Forces complemetàries una amb l’altre. un binomi perfecte.
Sempre m’han agradat els vitralls, al pis on vaig passar la meva infància n’hi havia un, ara m’encantaria tornar-lo a veure, potser ja no existeix i han transformat el pis en un despatx, o potser si, em queda l’esperança que algú amb sensibilitat l’haurà conservat com un privilegi i un honor de tenir una joia com aquesta.

 

Per Nadal vaig fer un curs de vitralls tècnica Tiffany amb el mestre vitraller Joan Serra Renom de Sabadell.

 

Aqui us presento el meu primer vitrall escultòric… de moment la fusta de base per aguantar el vitrall i anar superant els reptes tècnics  i artístics del vitrall, estic entusiasmada amb el repte i confio en que sortiran objectes meravellosos.

 

Aquest vitrall és pel meu pare que fa poc va fer 80 anys i ell qui m’ha ensenyat a estimar l’art i que hem compartit  hores parlant d’art que tant ens apassiona.

 

És un homenatge a la pintora i artista polifacètica Sonia Delaunay que a tots dos ens agrada moltissim.

 

 

 

 

 

Continue Reading

En procés

Aquesta és l’escultura que estic fent ara. Fusta de granadilla.
Fusta de beta molt densa, olor de xocolata i molt oliosa

 

Escultura

 

Continue Reading