Joana Demestre. ART & ARTTERÀPIA.
artterapia, artterapiabcn,arteterapiabcn, waldorf, antroposofia, artesaludable, cancer, malaltiescronicas, artterapiaantroposificabcn,arteterapiaantroposoficabcn,artterapiabarcelona,arteterapiabarcelona,arteterapiaantroposificabarcelona,artterapiaantroposoficabarcelona, arteterapia, artterapia, escultura, dibujo, joana demestre,pigmentos, acuarelas, barro, dibuix, fang, pigments, artbarcelona, escultures, sculpture, esculpturebarcelona, sculpturespain, esculturaespaña, madera, woodcarving,arteenmadera, esculturasmadera,esculturasregalo, esculturasvitral, vitral, vitrall,
23332
post-template-default,single,single-post,postid-23332,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Article diari de Terrassa

 

Article publicat al diari de Terrassa el dia 17 d’Octubre de 2018.

 

Parlant  sobre els tallers d’Artteràpia que fem els dilluns al matí a la seu de l’Oncollliga de Terrassa per a dones amb càncer:

 

 

Els dilluns, a partir de les deu del matí es realitza una de les activitats que forma part del programa “Temps per cuidar-te”.

 

Es tracta del taller d’artteràpia, dirigit per Joana Demestres i Jimena Ibáñez.
“A Terrassa vam començar les sessions la setmana passada, però anteriorment ja havíem realitzat aquest taller a Rubí i a Sabadell”, comenta Ibáñez.

 

“L’artteràpia consisteix a ordenar situacions complicades, com pot ser una malaltia, a través de tècniques artístiques (pintura, escultura, modelatge, dibuix, música, teatre…). Mitjançant l’art no només expresses sinó que també deixes una impressió en l’ànima. La idea de l’artteràpia antroposòfica, que és la que nosaltres desenvolupem, és buscar els recursos salutogènics de la persona per fer-los créixer i potenciar-los”, explica Ibáñez.

 

“Aquí només treballarem la pintura, el dibuix i el modelatge amb pigments secs, l’aquarel·la i el fang. Començarem totes les sessions amb un breu moment de grup per conèixer-nos i potser llançar una pregunta que evoqui la feina que farem després. Avui, per exemple, hem parlat dels recursos que tenim quan estem en un moment anímic difícil i hem destacat el recurs càlid, lluminós. Després hem treballat amb una fulla, buscant-ne les zones més lluminoses, ressaltant-les. En aquest cas, l’art ens ha servit per sentir com es preserva aquesta llum”, deia aquest dilluns l’artterapeuta.

 

“El taller és un espai segur, d’acollida, de salut, on no es dóna força al que no està sa sinó al que sí que ho està. També és un espai d’expressió i un espai social, on els recursos d’un poden servir a un altre, per al seu procés”, assegura Ibáñez.

 

Veure l’article sencer.